Závod vlčat a světlušek v Mikulčicích

Dne 14.4. skauti a skautky z Mikulčic pořádali základní kolo Závodu vlčat a světlušek. Na tento závod se sjeli kluci a holky ve věku od 6 do 11 let z blízka i z daleka, aby si vyzkoušeli své dovednosti, které se v Junáku naučili a zároveň si poměřili své síly s ostatními. Pro 3 nejlepší hlídky pak byly připraveny zajímavé odměny, ale především postup do krajského kola.

 

O tom, že to bude lítý boj, svědčí i počet závodníků. Celkem 32 hlídek (týmů) ze všech koutů okresu Hodonín i mimo něj, např. Mutěnice, Ratíškovice, Veselí nad Moravou, ale závodníci přijeli také z Lanžhota a především z Vyškova, kteří tvořili téměř polovinu všech účastníků závodu.

Po úvodním nástupu všech hlídek, na kterém se účastníci dozvěděli, že musí pomoci získat zpět šupiny, aby tak pomohli zachránit vikinskou osadu Mikulčice před zlým drakem, který je nad nimi poztrácel, už nic nebránilo tomu, aby mohly odstartovat první hlídky. Počasí přálo, a vytvořilo tak příjemnou atmosféru pro tento závod, který se koná každé 2 roky. Na hlídky čekalo celkem 8 stanovišť rozmístěných na trase o délce cca 3km, kde na ně čekaly různé disciplíny zaměřené na různé znalosti, fyzickou zdatnost i týmovou spolupráci. Museli tak například pomoci kořenářce poznat ty správné bylinky na přípravu kouzelného lektvaru, zatlouci správné hřebíky a vytahat ty špatné při stavbě lodi a jako tým zdolat nebezpečnou rokli na úzkém a rozviklaném mostě. Mezi disciplíny zvlášť bodované patřily základy první pomoci a schopnost vyhledávat informace.

Po doběhnutí poslední hlídky mohlo začít sčítání bodů a následné vyhlášení výsledků. Zatímco rozhodčí pilně počítali, tak kluci i holky mezitím lepili drakovi šupiny zpět na tělo, aby mohl spokojeně odletět a netrápit tak nebohou vesničku.

Výsledky:

V chlapecké kategorii se na 1. místě umístila hlídka Kolibříci z Veselí nad Moravou. Veselí bralo i stříbrnou pozici, a to díky hlídce Racků. Na 3. místě se pak umístila hlídka Jižní kříž z Čejkovic.

V dívčí kategorii vyhrála hlídka Rejnoci z Vyškova, následovaná týmem Heřmánci z Hodonína, a se třetí příčkou se musela spokojit hlídka Včelky Vyškov.

Troufám si říct, že děti si závod užily, a těšíme se, až se na příštím závodě zase setkáme.

Autor textu: Josef Kobeda – Killer
Autor fotek: Petr Štipčák – Čok

Tento záznam byl publikován v Aktuality . Uložit odkaz do záložek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *